XVI. kerületi fórum 2009.10.03.

Házak, életutak - Villa Árpádföldön

Szupernagyi kerestetik!
…drága nagymami, jaj de jó, hogy köztünk élsz!" Az ismert sláger is őket méltatja, akár csak ez a verseny. Van, aki már nyugdíjas, van, aki még aktívan dolgozik. Van fiatalabb, van idősebb. Van, aki gyönyörű magas kontyot visel, van, aki dauerolt frizurát és van, aki fejkendőt. Van sportos nagyi és van fotelban üldögélős, kötögetős. Igen. A nagyik. Akiknek a gyermekeik, még inkább az unokáik boldogsága az első. Akikhez mindig be lehet ugrani egy finom ebédre, akiknek mindig van egy jó szava, egy kedves mosolya, még ha komiszan viselkedtünk is. Akiknek még akkor is van türelme az unokákhoz, amikor a szülőknek már fogytán…
Szívesen hallgatjuk régi történeteiket, szorgalmasan jegyzeteljük receptjeiket. Sok nagyinak mindezek mellett még marad ideje, kedve, energiája, hogy valami nagyszerű hobbinak is hódoljon. Versírás, éneklés, hímzés, szobrászkodás, tánc, sport, gyöngyfűzés, gasztronómia és még mi minden… Ki miben szuper? Ki miben érzi szuperül magát? Erről az oldalukról szeretnénk bemutatni a nagyikat, valamint felhívni a figyelmet az egyéniséget kihangsúlyozó szabadidős tevékenységekre, és legfőképp arra a belső harmóniára, mely hatással van az egész családra.
A tavalyi versenyre az ország különböző pontjairól érkeztek a szupernagyik. Külön örömünk, hogy a 2. helyezett Hülitzerné Veress Katalin, kerületünk lakója lett.

 
design: www.impactmedia.hu
  EN DE