Bőrgyógyász Info 2008/3

Magánbőrgyógyász hírek 2008

Kedves Kollégák! Szeretettel köszöntöm Önöket a Bőrgyógyász Info 2008/3. számának megjelenése alkalmából.
A mostani számban dr. Kovács Zsolt, egyesületünk megbízott ügyvédje folytatja cikksorozatát, mellyel a társasági jogban segít eligazodni minket. Varjú Gábor tollából ismét szépen illusztrált, alapos szakmaisággal megírt cikket kaptunk az eszközös esztétikai dermatológia területéről. Elek Csaba nőgyógyász kollégánk a kombinált antikoncipiens tabletták interakcióiról írt a napi gyakorlatot nagyban segítő munkát. Cseplák főorvos úrtól pedig - szokott egyéni látásmódjával áthatott - írást közlünk a hypertrophiás osteoarthropathia bőrtüneteiről, ennek interdiszciplináris jelentőségét senki számára nem kell hangúlyoznunk. Természetesen állandó Diaklinika és Klinikopatológiai rovatunkban is érdekes esetekkel ismerkedhetnek meg Szép Zoltán jóvoltából.
Kemény szervezőmunkát követően március 28-30. között ismét sor került az MMKE éves rendezvényére, a III. Magyar Magánbőrgyógyász Kongresszusra, melyre nagyon tartalmas programot sikerült összeállítanunk, tudományos előadásait neves előadók fémjelezték. Szerencsére a részvételi kedv évről évre egyre nagyobb, köszönjük minden jelentkezőnek a részvételt!
Idei rendezvényünk tudományos programjának összeállításakor is az a többször deklarált cél vezetett minket, hogy a szakma teljes vertikumát érintsük, és szakmai újdonságok, a napi gyakorlatban használható információk birtokába jussunk. Idén is 3 napot ki tudunk tölteni az előadásokkal, emellett a szálloda adottságait kihasználva, egy kis kikapcsolódásra is volt módunk a hotel wellness részlegében (1-3).
Ezúton is megköszönöm előadóink azon szándékát, mellyel szakmai fejlődésünket igyekeznek segíteni, mellyel harmadik rendezvényünk támogatását is felvállalták.
Idén először a rendezvény első napján az akadémiai szekciók keretében a bőrgyógyász szakma közismert, prominens képviselői is megosztották velünk tudásukat, tapasztalataikat, gyakorlatorientált előadásaikban. A kongresszusi programban az akadémiai blokkok mellett már hagyományosan STD-infektológiai és dermatoonkológiai blokkok kaptak helyet a kazuisztikák és szponzorált cégelőadások, szimpóziumok mellett, meghallgatásuk révén minden bizonnyal valamennyien új információk birtokába jutottunk. Előadóinkat előadásaik sorrendjében a 4-37. képeken mutatjuk be.
Az előadások magas színvonalát mutatja a nagy számban megjelent hallgatóság is (38-39.), a program szüneteiben mód volt megtekinteni nagyszámú kiállítóink igényesen kialakított standjait, lehetőség nyílt beszélgetésre, kapcsolataink építésére is (40-49).
A szünetek végeztével Stehlich főtitkár úr kolompjával szokott vehemenciájával terelte be a résztvevőket az előadóterembe (50).
A kongresszus ideje alatt tartottuk az MMKE idei közgyűlését, melyen Stehlich főtitkár úrral, és kincstárnokunkkal…

 
design: www.impactmedia.hu
  EN DE